thumbnail

Vilnius

Vilnius grundades 1323 vid sammanflödet av floderna Neris och Vilnia.Trots historisk turbulens har Vilnius lyckats behålla och utveckla sin unika karaktär som en kulturell mötesplats mellan öst och väst.

Staden finns sedan 1994 med på UNESCOs världsarvslista vilket har lett till omfattande renoveringar som idag gör Vilnius gamla stad till en av de bäst bevarade i hela Europa. De arkitektoniska inslagen är främst barock, renesans och gotik. Det finns gott om sevärdheter: Gediminas slottet, katedralen, Gates of Dawn och nationalmuséet, KGB muséet, Frank Zappa skulpturen och mycket mer. Vill man se staden från ovan så finns de populära luftballongerna.

Kulturen står minst sagt högt i kurs i Vilnius, som för övrigt ligger 25 km söder om Europas exakta mittpunkt. Ett antal professionella teatergrupper borgar för att det alltid finns ett digert kulturellt utbud för alla smaker. Självklart ståtar även staden med en egen opera och egna filharmoniker.

Blir man mätt på kultur och historia kan man se fram emot vad staden har att erbjuda i form av modernt nattliv och restaurangutbud. Vilnius kan mäta sig med vilken annan europeisk storstad som helst. Det lokala och internationella utbudet tillfrdställer både nyfikna och kräsna gäster. Prova gärna det lokala ölet och de utsökta bakverken på något av stadens trevliga caféer.

Pris:

Begär Offert

Skriv in ditt namn:

E-post: *

Telefon dagtid:

Ämne:

Skriv in ditt meddelande: *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

med nyheter och aktuella erbjudanden.
Vi skickar brevet ca en gång per månad.