thumbnail

Alperna

Skidåkning i Slovenien utmärker sig framför allt för sin snösäkerhet, vettiga prisnivå och familjeanpassning. Kranjska Gora är Sloveniens mest kända skidort – som även stod värd för Världscuptävlingar i mars. Här finns 30 lätta till medelsvåra nedfarter – mycket familjevänliga – och 18 skidliftar.

Vogel ski centre i Bohinj på 1 800 meters höjd har lätta till medelsvåra nedfarter. Pohorje, på andra sidan Alperna, nära Maribor är också ett familjevänligt skidområde med 21 liftar och 50 kilometer nedfarter. Här hålls varje år Världscupens tävlingar för damer. Här finns skidskola, barnpassning, skiduthyrning och upplysta backar för kvällsskidåkning. Hotellen håller toppklass och en del av dem har sina egna varma källbad att njuta av efter skidåkningen. På Pohorjas södersluttning ligger Rogla, ett smultronställe för familjer och skidentusiaster.
Triglay är en 84 000 hektar stor nationalpark med enastående orörd natur, imponerande bergstoppar och dånande vattenfall. Det är ett av Europas äldsta bevarade områden och är med sina väl utmärkta leder idealiskt för vandring. De kristallklara sjöarna Bled och Bohinj lockar vattenentusiaster liksom Soca River med sitt vilda smaragdgröna vatten. Bled har varit en av Sloveniens främsta turistattraktioner ända sedan 1800-talet. Utmärkta hotell, fantastiska villor och den dominerande borgen ger sjön och dess omgivningar sin karaktär, liksom ön i mitten av sjön med sin kyrka. Förutom alla möjligheter till sport, som vandring, mountain biking, tennis eller golf, erbjuds också kulturella evenemang hela året runt

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev