thumbnail

Egypten

Världens äldsta dokumenterade turistmål!

En resa med Herodotos (i samarbete med CE Travel) till Egypten erbjuder ett unikt tillfälle att se och lära sig mycket mer än på vanliga turistresor. Självklart besöker vi Egyptens klassiska resmål – Sfinxen och Pyramiderna i Giza, Egyptiska museet i Kairo, Karnak-templen och Konungarnas dal i Luxor samt det underbart sköna Aswan och Nubien i landets södra ände. Men vi får också möjligheten att besöka ställen som inte många turistgrupper hittar till, lugna platser som erbjuder vackra vyer av både monument och landskap.

Med Herodotos i Egypten

En resa med Herodotos till Egypten erbjuder ett unikt tillfälle att se och lära sig mycket mer än på vanliga turistresor. Självklart besöker vi Egyptens klassiska resmål – Sfinxen och Pyramiderna i Giza, Egyptiska museet i Kairo, Karnak-templen och Konungarnas dal i Luxor samt det underbart sköna Aswan i landets södra ände.

Programmet är framtaget i nära samarbete med vår ciceron, Carolin Johansson som också följer med på resan. Carolin har rest och bott i Egypten, deltagit i flera arkeologiska fältarbeten och besitter en gedigen erfarenhet av landet. Hennes kunskaper låter oss uppleva faraonernas skatter på ett initierat sätt, låter statyer, reliefer och hieroglyfer tala och ger oss chansen till en oförglömlig reseupplevelse.

Varmt välkommen att följa med oss till Nildalen i vinter!
Vi bor på ett riktigt bra och bekvämt hotell (~5*) och med motsvarande standard på kryssningsbåten. Alla utfärder görs med rymlig och luftkonditionerad buss. Mellan Kairo och Luxor reser vi med inrikesflyg, vilket tar ungefär en timme. Frukost, lunch och middag ingår.

Milt klimat
På våra resor november-februari-mars-april väntar oss ett milt och behagligt klimat. Mitt på dagen värmer solen skönt, men inte hett. På tidiga morgnar och under kvällen kan man behöva en lättare jacka, särskilt om man vill sitta ute på båten.

Är det säkert att resa till Egypten?
Efter några turbulenta år kring Den arabiska våren har läget i landet stabiliseras och antalet turister i Egypten stiger stadigt. Säkerheten för resenärer är mycket god och Egypten har nyligen rankats som det 16e säkraste landet i världen. Självklart observerar vi utvecklingen i landet och regionen och Herodotos resor följer alltid noga UDs rekommendationer.

 

Pris:

Begär Offert

Skriv in ditt namn:

E-post: *

Telefon dagtid:

Ämne:

Skriv in ditt meddelande: *