thumbnail

Egypten

Faraonernas Egypten – Highlights (7 nätter)
23 februari–2 mars 2019 (7 nätter)

En resa med det bästa av vad Egypten har att erbjuda: se Sfinxen och Pyramiderna i Giza, Egyptiska museet i Kairo. Besök Karnaktemplet och Konungarnas dal i Luxor. Njut av några sköna dagar på Nilen och magnifika Assuan. Den här resan passar bäst för den som vill se de viktigaste sevärdheterna på bara en vecka. Resan är framtagen i samarbete med egyptologen Carolin Johansson som följer med som reseledare och ciceron.

Den här resan passar bäst för den som inte tidigare rest i Egypten, men som vill hinna se så mycket som möjligt av de viktigaste sevärdheterna.

Med Herodotos i Egypten
En resa med Herodotos till Egypten erbjuder ett unikt tillfälle att se och lära sig mycket mer än på vanliga turistresor. Självklart besöker vi Egyptens klassiska resmål – Sfinxen och Pyramiderna i Giza, Egyptiska museet i Kairo, Karnak-templen och Konungarnas dal i Luxor samt det underbart sköna Aswan och Nubien i landets södra ände. Men vi får också möjligheten att besöka ställen som inte många turistgrupper hittar till, lugna platser som erbjuder vackra vyer av både monument och landskap.

Programmet är framtaget i nära samarbete med vår ciceron, Carolin Johansson som också följer med på resan. Carolin har rest och bott i Egypten, deltagit i flera arkeologiska fältarbeten och besitter en gedigen erfarenhet av landet. Hennes kunskaper låter oss uppleva faraonernas skatter på ett initierat sätt, låter statyer, reliefer och hieroglyfer tala och ger oss chansen till en oförglömlig reseupplevelse.

Nilenkryssning
Med inrikesflyg tar vi oss snabbt och bekvämt till hjärtat av Nildalen, det sagolika Luxor! Här checkar vi in på ett lyxigt kryssningsfartyg (M/S Premium) som kommer att vara vårt hem under de kommande sju nätterna. Flodbåten har alla tänkbara bekvämligheter och vi serveras alla måltider ombord.

Kryssning på Nassersjön och Abu Simbel
På vår highlights resa finns möjlighet att lägga till extradagar för att se Abu Simbel. Ange när du bokar resan om du är intresserad av av detta!

Är det säkert att resa till Egypten?
Efter några turbulenta år kring Den arabiska våren har läget i landet stabiliseras och antalet turister i Egypten stiger stadigt. Säkerheten för resenärer är mycket god och Egypten har nyligen rankats som det 16e säkraste landet i världen. Självklart observerar vi utvecklingen i landet och regionen och Herodotos resor följer alltid noga UDs rekommendationer.

Frågor och anmälan
info@herodotos.se, tel 073 984 33 25 eller personligen i resebutiken, Birger Jarslgatan 71.

Fullständig information finns på Herodotos.se

Pris: 20 000 kr för del i dubbelrum*

Begär Offert

Skriv in ditt namn:

E-post: *

Telefon dagtid:

Ämne:

Skriv in ditt meddelande: *