thumbnail

Peking

Peking, ”Norra huvudstaden”, är en stad som har nästan allt. Nyanlända får en mjuk introduktion till landet i övrigt och för de som har rest runt på den kinesiska lands- bygden är Pekings utbud en fröjd.

Första intrycket av Peking kan kännas överväldigande. Flerbostadshusen som kantar den 8-filiga motorvägen i kontrast till den magnifika ”Förbjudna staden” med sina fantastiska rikedomar, ”Himmelska fridens torg” omgiven av moderna kontorskomplex.

Det är lätt att rusa runt från den ena sevärdheten till den andra utan att stanna upp och se staden
i övrigt. Utmana dig själv genom att vandra runt bland vad som finns kvar av de labyrintiska hutongerna, kolla in den lilla antikmarknaden, bostadsområdena med sina shoppingkvarter, de lite annorlunda sevärdheterna. Och parkerna inte att förglömma, några av de bästa i Kina, där du kan se Pekingbor utföra Tai Ji. Strax norr om staden, en av världens mest berömda se- värdheter, den kinesiska muren, som vindlar mellan bergstopparna. Åter i Peking slås man av Pekingbornas ovilja att stressa med storstadspulsen som råder i Shanghai och Hongkong och se dem koppla av med ett parti schack.

Hotell
Flyg
Bilder

Pris:

Begär Offert

Skriv in ditt namn:

E-post: *

Telefon dagtid:

Ämne:

Skriv in ditt meddelande: *