thumbnail

Adriatiska havet

Sloveniens del av den adriatiska kusten är 46 kilometer lång och sträcker sig mellan Italiens och Kroatiens gränser. Lätt tillgänglig, bland annat tack vare nya motorvägar. Hotellstandard, matkultur och nöjesutbud är något av det bästa utmed Adriatiska Havet och kan mäta sig med de bästa semesterorterna i Europa. Om du letar efter en läcker miljö, bra nöjesutbud och en härlig strand då ska du åka till Portoroz. Här finns allt en kräsen besökare kan önska sig. Redan under den Österrikisk/Ungerska monarkins tid var det här en populär badort. Under dagarna pågår här ett typiskt badliv på de fina stränderna; man promenerar utmed strandpromenaden, dricker en cappuccino på ett strandcafé och iakttar folkvimlet. Här finns mängder av butiker och stånd som inbjuder till shopping. Särskilt på kvällarna visar Portoroz sin speciella charm. Allt är möjligt: spänningen i casinot, en romantisk middag eller disco. Flera 4- och 5-stjärniga hotell ligger längs med kusten och erbjuder all tänkbar service och möjlighet till avkoppling och nöje.

I Thalasso finns en spa-anläggning med kurbad och flera olika behandlingar. I de små byarna och vikarna längs med kusten är det lugnare, som exempelvis i de medeltida fiskebyarna Piran, Izola och Koper. I Strunjan är verkligen tystnaden den största tillgången. Orten ligger mitt i den rika Medelhavsvegetationen med doftande pinjer och ceder. Klimatet är särskilt milt och hälsosamt, tack vare de gamla saltbassängerna. Strunjan är både en fin badort och en kurort, här finns ett nybyggt centrum som erbjuder flera olika behandlingar och kurer.

Särskilt intressant att besöka är saltbassängerna i Socovlje, som ligger vid kusten söder om Portoroz. Sedan 2003 är detta en nationalpark, ett unikt naturreservat med, förutom saltbassängerna som funnits sedan 1300-talet, 200 olika havs- och flyttfåglar och sällsynta plantor.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev