thumbnail

Ösel

Ösel (Saaremaa) är välkänd som ett fint semesterställe där man kan njuta av den unika naturen och olika slags historska sevärdheter. Tack vare sitt havsklimat och sin annorlunda jordmån är floran och faunan mycket mångsidig på Ösel och de omgivande öarna. I havsvikarna och strandsjöarna finns det också terapeutisk gyttja. Den välbevarade gamla staden Kuressaare har en 170-årig tradition som kurort.

Den natursköna ön har även en intressant historia. I de urgamla byarna kan man fortfarande se gårdar med halmtak och stengärdsgårdar. Enda staden på ön heter Kuressaare (ca 15.000 invånare) och där finns den välkända biskopsborgen från 1300-talet, den enda i sitt slag som bevarats i hela Baltikum. Alldeles intill borgen ligger den vackra stadsparken som anlades 1861 och i parken finns ett 80-tal olika träd- och buskarter.

Kuressaares intressanta arkitektur har gjort att hela den gamla staden är K-märkt och det är tilltalande att vandra runt och när man blir hungrig och törstig finns det gott om restauranger och charmerande caféer att välja bland.

Ösel är närmast beroendeframkallande och besökare kommer ofta tillbaka hit om och om igen.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev