thumbnail

Postojna

I mer än 800 år har Postojna haft ett internationellt rykte. Mer än 30 miljoner turister från hela världen har besökt det 20 kilometer långa grottsystemet, där 5,2 kilometer har anpassats för turister och 3,5 kilometer också kan upplevas bekvämt från ett elektriskt tåg. Särskilt konsertsalen är imponerande. Där kan 10 000 besökare njuta av olika typer av evenemang mellan stalagmiter och stalaktiter.

De unika Skocjan-grottorna är ytterligare en attraktion i karstlandskapet. Numera finns de med på UNESCOs världsarvslista. Gångvägarna är inbyggda i de branta bergväggarna som är ungefär 100 meter höga på vissa håll. Broar är byggda över de underjordiska floderna som brusar i mystiska dalgångar.
Utanför grottorna ligger Skocjanske-parken som består av olika historiska museer och en ovanlig flora som lockar många besökare.

Nära Lipica finns en annan världskänd attraktion som har behållit sin stil och elegans in i modern tid; hingstuppfödningen som grundades redan 1580 av Habsburgssläkten. I det typiska karstlandskapet med doftande ekdungar och bokskogar kan både nybörjare och mer erfarna ryttare ta ridlektioner. De som inte vill rida själva kan i stället titta på uppvisningar eller på andra sätt lära sig mer om den traditionella hästuppfödningen där.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev