thumbnail

Gdansk

På “bärnstenskusten” ligger den klassiska hansastaden Gdansk och den lilla bedårande badorten Sopot med det grandiosa strandhotellet. Gdynia, Sopot och Gdansk (kallas även för trestaden) ligger nära varandra och det är populärt att resa mellan städerna.

Gdansk tar dig rakt in i medeltiden med sin tusenåriga historia, bland annat som hansastad. Idag är den återuppbyggda gamla stan flanörernas paradis med Mariakyrkan, gamla kranen och den långa kajen som främsta attribut. En av de vackraste delarna är långa gatan och långa torget, som tillsammans kallas ’’den kungliga vägen’’.
Gamla kranen är stadens ikon sedan mitten av 1400-talet. Kranen lyfte inte bara gods utan passade även in master när fartygen gjordes i ordning. Den här mångkulturella staden sjuder av liv på pubar, jazzklubbar och serveringar.

Sopot, med sitt charmiga Grand Hotel vid Polens egen Riviera, är kanske mest berömt för sin träpir. Den heter Molo och tar dig 512 meter rakt ut i Östersjön. Från hotellets veranda kan man blicka ut över milsvida sandstränder.

Vårweekend fr. 3 995 SEK per person

I erbjudandet ingår det:

  • Flyg från Stockholm, Skavsta – Gdansk tur och retur samt flygskatter
  • 10 kg handbagage
  • Boende på 4-stjärnigt hotell i centrala Gdansk
  • Del i dubbelrum inkl. frukost

 

 

 

Pris: Fr. 3 995:-

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev