thumbnail

Ungern

Ungern – ett smultronställe för nyfikna livsnjutare!

I Ungern pratar man ju ett helt obegripligt språk!
Det stämmer, men våra blickar och gester förstår du utan problem och utan parlör. Besökare välkomnas som vänner i vårt land – så tänk inga baktankar och tacka ja, om någon bjuder dig på ett glas vid bardisken.

I Ungern finns det inga snötäckta berg att åka skidor på under sportlovet. Sant. För då är det karnevalstid i Ungern och folk dansar bort den korta vintern. Festen fortsätter i mars då vårfestivalerna dukar upp och ett färgstarkt och vitaminrikt musikaliskt buffébord med godbitar från hela världen: Folkmusik och klassisk musik, jazz, opera och balett men också intressanta utställningar

I Ungern kan man inte dyka heller.
Nej, för medeldjupet i Balatonsjön är bara 2,8 meter. Däremot kan du rida, cykla, segla och golfa. Dessutom är det väldigt enkelt att gå ner i en mysig vinkällare och ha det trevligt med goda vänner och provsmaka ett gott vin en råkall vinterdag eller en varm sommarkväll. Vinet, som du själv tappar från ekfat, smakar helt annorlunda än det där hemma i boxen.

I Ungern finns det inga blå kuster med vitkornig sand.
Det är bara att erkänna. Men hos oss kan du till och med mitt i vintern plaska runt eller sitta lugnt och spela schack i bassängen, medan din rygg får en skön massage av en vattenstråle med kroppsvarmt vatten. Ungern har ju varit proffs på hälsobad ända sedan romartiden. En dag på badet, tömmer inte plånboken och du lär dig snabbt att koppla av och njuta med gott samvete.

 

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev