thumbnail

tel Aviv

Staden som aldrig stannar

Tel Aviv kallas ibland för ‘staden som aldrig stannar’, och har man varit här förstår man varför. Här trängs restauranger, barer, klubbar och andra nöjen, och det är inte ovanligt att stadens strandpromenad är full av folk till långt fram på småtimmarna. Lika livligt är det om dagen, då stranden fylls av soltörstande turister medan stadens marknader och butiker ställer ut sina varor . Blir man hungrig är det aldrig långt till en restaurang, du kan välja på det mesta, från vita dukar och luftkonditionering till frestande falafelstånd för dig som vill äta både gott, lokalt och billigt.

Det bästa sättet att upptäcka allt vad staden har att bjuda är att helt enkelt gå omkring, för att i lugn och ro upptäcka marknader, museer, parker eller vad du nu kan ha lust på.

Det historiska Jaffa ligger på gångavstånd från Tel Aviv, och på bara någon timme kan du resa över till Jerusalem, med Klippmoskén, Klagomuren, Getsemanes trädgårdar och mycket annat. Lite längre bort väntar både klipp fästningen Masada och Döda havet. Israel är inget stort land och både buss- och tågnät är väl utbyggt för den som vill resa runt på egen hand. Givetvis kan du också köpa en biljett med någon av de utflyktsarrangörer som mer än gärna hjälper dig på väg.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev