thumbnail

Belgrad

Belgrad är en av Europas äldsta huvudstäder och blev huvudstad första gången i slutet på 1200-talet. Och om du vill känna dig som en riktig Belgradbo, snör då på dig skorna och börja dagen på en av stadens alla marknader.

Nedanför Skadarska, på Džordža Vašingtona, hittar du Bajlonijeva Pijaca som är öppet alla dagar mellan klockan 6 och 19. Där finns allt du kan önska dig och är garanterad att göra fynd!

Eller ta en sovmorgon och besök nationallegenden och växelströmmens fader, Nikola Teslas före detta hem. Uppfinnarens museum, är en fröjd för alla nyfikna.Ta en guidad tur och delta i strömexperimenten! Kanske får du nyladdad energi för att promenera vidare i stadens alla hörn!

Parken Kalemegdan, en grön oas ger svalka åt promenaderna plus att du får en fantastisk utsikt över floderna Donau och Sava. Är det mer vanlig shopping du är ute efter så ska du handla loss ordentligt på gågatan Knez Mihailova. Där erbjuds shopping av alla de slag; från kända märkesbutiker till små torgstånd med smycken, konst och hantverk.

Uppvärmningen inför kvällens uteliv bör inledas med en Rakija, varför inte på Strahinjića Bana där barerna löper som ett pärlband längs trottoaren. När så hungern gör sig påmind, våga trotsa turiststråken och gör i stället avstickare in på tvärgatorna och prova pljeskavica, de lokala pannbiffarna, eller en
shopska salata. Njut av grillat kött av olika slag tillsammans med grillade grönsaker, såser och hemgjord ajvar. Avsluta kvällen med ett besök på någon av stadens alla nattklubbar eller varför inte bara promenera hem till hotellet och smält dagens intryck och ladda om batterierna för en ny fantastisk dag!

Läs mer om Belgrad här!

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev