thumbnail

Resor

Världens Vackraste Sjöresa

Året runt, 365 dagar om året, stävar ett av Hurtigrutens elva fartyg ut från Bergen. På resan norrut mot Kirkenes vid Ishavet angörs 34 hamnar i större städer som Trondheim och Tromsö, men också mindre orter som Stamsund och Berlevåg . Hurtigruten tar dig med på en resa i tid och rum, från gamla fiskelägen där klippfisken hänger på tork till nya moderna kuststäder med färgglada hus, där de flesta arbetar inom olje- och naturgasindustrin. Den majestätiska norska kusten med sina höga fjälltoppar och varierande landskap bjuder på hisnande upplevelser. Flera orter och platser, som ön Vega och stadsdelen Bryggen i Bergen är upptagna på Unescos världsarvslista.

Upplev den bländande midnattssolen, det spektakulära norrskenet, de blänkande norska fjordarna, de lodräta klippväggarna, de pinfärska skaldjuren, sommarens allra sista söta jordgubbar och kanske ett och annat troll.

Hurtigruten ordnar en mängd utflykter under resans gång, till exempel havsörnssafari i Trollfjorden, dagsutflykt till Europas nordligaste punkt – Nordkap, skotertur i Lappland, laxfiske eller ridtur på Lofoten, stadsrundtur i Trondheim, midnattsmässa i Tromsö, ett besök på ön Vega, upptagen på Unescos världsarvslista för sitt unika samspel mellan de bofasta och den stora ejderkolonin på ön.

RESEALTERNATIV

Klassiska resor

Bergen – Kirkenes – Bergen 12 dagar

Bergen – Kirkenes 7 dagar

Kirkenes – Bergen 6 dagar

Kortare delsträckor

Kanske har du inte tid att åka en hel eller halvrundtur med Hurtigruten?
Då är det perfekt att bara kunna åka de sträckorna som man vill.
Du kan starta och avsluta din resa vart du vill.

Exempel på populära kortare delsträckor:

  • Bergen till Trondheim
  • Bergen till Tromsö
  • Kirkenes till Trondheim
  • Tromsö till Trondheim
  • Bodö till Kirkenes

Pris:

Begär Offert

Skriv in ditt namn:

E-post: *

Telefon dagtid:

Ämne:

Skriv in ditt meddelande: *