thumbnail

Tallinn

Från Stockholm till Estlands huvudstad Tallinn är det bara 40 mil. Ett relativt nytt resmål för oss svenskar och väl värt ett besök. Sedan befrielsen från det sovjetiska herraväldet 1991 är nu landet redo att ta hand om intresserade besökare på bästa sätt. Här råder en framtidstro och en optimism som är svår att hitta någon annanstans… Historiska monument, byggnader och andra kulturella sevärdheter finns det gott om. Lika väl rustad står staden för de besökare som är ute efter god mat, shopping och nattliv. Allt detta till priser som fortfarande är betydligt lägre än i Sverige.

Utrusta dig gärna med en karta för att hitta bland stadens alla gator och prång, eller ge dig ut på egen hand utan karta. Ett “måste” är Vanalinn, gamla staden. En av Nordeuropas bäst bevarade medeltid stadsdelar och dessutom, tillsammans med de närmaste omgivande kvarteren, Tallinns hjärta vad gäller shopping, sevärdheter, restauranger och nöjen. Här finns många caféer och den lokala kommersen frodas. Det har den gjort ända sedan ”den sjungande revolutionen” ägde rum. Men det är en annan och längre historia.

Det bästa rådet vi kan ge dig är att åka hit och skapa dig din egen uppfattning.
Tallinn är charmigt att besöka alla årstider. Den kanske mest speciella upplevelsen får man på den livliga julmarknaden i december.

 

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev