thumbnail

Magiska Prag

Magiska Prag

Med en tusenårig historia kan Prag tävla med Paris när det kommer till skönhet. Men när det gäller ölen vinner Prag, som enligt många har den bästa ölen i Europa.

Sammetsrevolutionen som befriade tjeckerna från kommunismen 1989 lämnade pärla för turisterna att upptäcka. Besökare vallfärdar från hela världen och en varm sommardag kan det kännas som du delar Karlsbron med halva jordklotet. Labyrinter av stenlagda gränder och dolda innergårdar är ett paradis för den planlösa vandraren och lockar till egna utflykter. Bara några kvarter från torget i Gamla Stan kan du snubbla över gamla kapell , undangömda trädgårdar, charmiga caféer och gammaldags barer med knappt en turist i sikte

Prags konstgallerier kanske inte har Louvrens elegans, men den Böhmiska konsten erbjuder mycket att beundra; från de glödande gotiska altartavlor i klostret St Agnes , läcker art- nouveau av Alfons Mucha och den magnifika samlingen av 1900 – talets surrealister , kubister och konstruktivister i Veletržní palatset. Prags offentliga rum och staden själv erbjuder ett smörgåsbord av spännande konst och arkitektur; skyhöga gotiska vertikaler, barockens överflöd till jugendarkitekturens sensuella elegans och de kubistiska utmejslade fasaderna .

Sedan introduktionen av Pilsner Urquell 1842, har tjeckarna varit kända för att producera några av världens finaste öl, men internationellt kända varumärken som Urquell , Staropramen och Budvar har fått konkurrens. Mikrobryggerier har ökat intresset för traditionell bryggning och aldrig tidigare har Prags pubar erbjudit ett så brett utbud av Ale.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev