thumbnail

Rom

Rom – Den eviga underbara staden!

Rom är ett levande museum. Känn historiens vingslag eller bara njut av atmosfären. Här finns allt från medeltida konstskatter, storslagna palats och vackra kyrkor.

Beundra vackra Fontana di Trevi där Anita Ekberg badade fötterna i filmen La Dolce Vita , passa på att besöka torget Spanska Trappan eller Campo dei Fiori, en färgstark fyrkant fylld av frukt- och blomsterstånd kantad av trendiga barer och caféer.

På gatorna vid Piazza Navona finns flera populära barer och restauranger. På gatorna i närheten kan du dagtid dessutom fynda i de olika små modebutikerna. I Rom ligger alla de berömda designboutiquerna på rad.

I den bohemiska stadsdelen Trastevere belägen i västra Rom finns det gott om lokala trattorior och caféer. Rom har en egen stat i staden, Vatikanen, där den katolska kyrkans överhuvud påven finns.

Till Sankt Petersplatsen kommer tusen och åter tusen turister för att beskåda Vatikan museernas oändliga salar av konstskatter samt Sixtinska kapellets storslagna skönhet med takmålningar av Michelangelo.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev