thumbnail

Jurmala

Jurmala grundades historiskt som kurort år 1838 när den ryske tsaren Nikolay ll gav bort marken så att man kunde bygga det första badhuset med mineralrikt vatten, då människor började komma hit för specialbehandling. Jurmala är Baltikums största semesterort.

Havsvattnet och den 33 km långa sandstränden är mycket ren och välskött. Här är det långgrunt vilket gör det idealiskt och säkert för barn och de kan även ha kul på olika lekplatser som stranden är utrustad med. Den rena havsluften har en välgörande effekt även på barnen och alla vill vi väl ha friska barn. Eftersom stranden är så lång finns det gott om plats för de lite äldre som kanske vill ha det lite lugnare på sin vandring i vattenbrynet.
För de som verkligen gillar vattenaktiviteter finns Livu Aquapark, en av Europas största med 45 attraktioner och vattenparken har faktiskt öppet årets alla dagar.

Jurmala är mest känd som rekreations- och kurort. Här kan man få alla typer av behandling och bara att vistas här har en välgörande påverkan på kropp och själ.

Bästa sättet att utforska staden är till fots på huvudgatan som tillika är gågata. Beundra den karaktäristiska arkitekturen med de rikt dekorerade trähusen, fasader och tak där snickarglådjen är påtaglig. Förutom alla trähus präglas staden av National Romantik, Funktionalism och läckra Jugend byggnader. Konserter och en mängd olika festivaler. Intressanta muséer och konstgallerier. När man blir sugen på mat och dryck finns det gott om restauranger och pubar att välja bland.

Längs strandpromenaden Seaside kan man njuta av caféernas läckra bakverk och restaurangerna serverar inte enbart mat från Baltikum utan även en hel del kulminariska upplevelser från Asien.

Från Riga är det bara 25 km till Jurmala (15 km från flygplatsen). Det är lätt och billigt att resa med tåg och buss mellan Jurmala och Riga. Det finns även båtförbindelse för de som vill uppleva lite mer i Vikingarnas fotspår.

Jurmala – semesterorten för kropp och själ.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev