thumbnail

Israel – ett spännande land

Placeringen mellan tre världsdelar och två hav, ger unika geografiska egenskaper.Du kan åka skidor innan frukost, flyta som en kork i Döda Havet vid lunchtid (den lägsta punkten på jorden) för att på eftermiddagen sola i den härliga värmen i Eilat. Få länder kan på en sådan liten yta (12910 km2), packa in så mycket historia, geografiskt mångfald och kulturella skatter.

Förutom medelhavskusten med många orörda stränder finns Negevöknen i söder,Döda havet i öster och i norr Galileen med sina gröna kullar och dalar. Sist men inte minst finns Jerusalem som är av stor religiös betydelse och pilgrimsmål för såväl kristna som judar och muslimer. Men oberoende av religiös åsikt, är den övergripande andliga energin i Jerusalem något unikt för alla att uppleva. Det finns alltid något
på gång och något för alla smaker; läcker mat, många museer och gallerier eller arkeologiska platser med tusentals år av historia som går tillbaka före biblisk tid.

Medelhavsklimatet gör Israel idealiskt för året-runt-resor. Varma somrar, med temp-eraturer upp till 32 C på sina ställen (lokalt ibland ännu varmare), men som tur är,har du aldrig långt till kustens lite svalare luft. På vintern, när stora delar av Europa och USA befinner sig i vinterdvala, njuter Israel av värme, sol och bad.För besökare betyder det att packa solkräm – oavsett om det är januari eller juli.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev