thumbnail

Slovakien – inte bara berg

Med sin fantastiska natur är Slovakien det nya lilla landet som pockar på uppmärksamhet. I norr hittar du förstås bergskedjan Karpaterna med Tatrabergen, känt för sina skidbackar, med 25 toppar på över 2 000 m som erbjuder, relativt sätt, ett orört och outforskat alperna. Klippor där du kan möta bergsgetter, murmeldjur, örnar och hitta blommor som inte växer någon annanstans.

Utforska hela bergskedjan genom vandringsleder och se smaragdfärgade bergsjöar från istiden. Cykla eller åk skidor i någon av de 10 skidorterna, åk forsränning och segelflyg eller bada i naturligt varmt eller iskallt vatten. I Slovakien finns varma och kalla källor i moderna väl utrustade badhus eller så väljer du en pittoresk kurort som erbjuder allt för hälsa och välbefinnande. På många bergskrön syns även fästningar som vittnar om Slovakiens långa historia av invasioner.

Men Slovakien är inte bara berg. Låglandskap fullt med vackra ängar som lyser av solrosor, gamla kvarnar gömda under trädgrenar till det centrala Slovakiens gröna kullar med hundratals gårdar och fäbodar med egen tillverkning av väldoftande fårost. Du hittar även spännande saker att upptäcka under jord i form av kilometerlånga gångar och salar med hundratals pelare och stalagmiter i en mängd former och färger. Slovakien är landet med flest kalkstens- och isgrottor i Centraleuropa. Under tusentals år har de sakta, droppe för droppe, formats av vatten och is på undangömda platser för att en efter en upptäckas av turister och grottforskare.

DomicaCave

BratislavaSlott

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev