thumbnail

Upptäck Slovenien – ett Europa i miniatyr.

Slovenien har ett av världens mest unika grottsystem och ett kök som har influerats av det bästa från Europas olika kök. I detta lilla land på bara 20,273 km2, inklämt mellan Österrike, Italien, Ungern och Kroatien, kan du som besökare på bara några timmar ta dig från Alpernas mäktiga toppar till pulsen i städerna Ljubljana och Maribor för att koppla av i en modern spa-anläggning, ta en simtur i Adriatiska Havet och njuta av strandlivet.

Slovenien har mycket att erbjuda den sanne gourmeten. Ett urval av det bästa ur såväl det slovenska, som österrikiska, ungerska och italienska köken vilket har resulterat i ett flertal delikatesser. Ett utmärkt vin kan avnjutas i någon av de förstklassiga krogar som ökar i antal varje dag. Tillgången på hotell och restauranger med hög standard ökar stadigt eftersom a talet krävande turister också blir fler.

Slovenien har varit något av ett smultronställe för trendmänniskor och finsmakare. För dem kan höjdpunkten vara att få smaka gräddfilen till Styriasoppan eller ricet, en soppa gjord på korngryn. Gnocchi, olika typer av goulash och oändliga sorters strudel påminner oss om den gemensamma historien med grannar både i väst och öst. Att njuta den lufttorkade karstskinkan, prsut, oliver och det nobla röda Teran-vinet kan få den mest erfarna gourmet att tappa fattningen.

De vinvägar som finns över hela landet är speciellt tacksamma för kulinariska upptäckter. Brda, Vipava eller Karst är vinvägar med medelhavskaraktär, Jeruzalem och Ormoz är välkända vin- vägar även utanför Sloveniens gränser. Och de som är extra nyfikna ska undersöka grytorna och vinkällarna utmed de mindre kända vinvägarna i Bela Krajina eller mellan Novo Mesto och Krsko.

Ljubljanaview10

LjubljanaatNight2

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev