thumbnail

Charmiga Amsterdam

I Amsterdam hittar du kanaler, broar, vackra hus, caféer, restauranger och invånare som vet hur man njuter av livet. Det bästa sättet att uppleva staden är till fots, men Amsterdam är också en perfekt stad att cykla i. Vad du än väljer att hitta enkla sevärdheter som Anne Franks Hus och Rijksmuseum Vincent van Gogh. Vill du vila benen en stund rekommenderas en kanalbåtstur.

Mat och dryck
I Amsterdam bor det över 140 olika nationaliteter, vilket gör att det finns restauranger som passar alla smaker. De exklusivaste restaurangerna ligger på de dyraste hotellen, men annars finns det flera bra och trevliga restauranger runt Leidseplein och Rembrandtplein. Den mest prisvärda maten hittar du på krogarna runt centralstationen. En klassisk holländsk rätt är rökt korv, potatismos och grönsaker. När amsterdamborna har lite bråttom äter de gärna rå strömming med lök och saltgurka från ett gatustånd. En pappersstrut med pommes frites och majonnäs är heller aldrig fel. Holländarna dricker gärna öl, och de vanligaste sorterna är Heineken och Amstel.

Nöjen
Amsterdam är fullt av kanaler och många rederier ordnar kvällsturer. Man kan äta middag, eller bara lite ost och vin medan man sakta flyter fram genom staden och njuter av den vackra utsikten. Efteråt kan du ta dig till Leidseplein eller Rembrandtplein där flera diskotek, jazz- och rockklubbar finns. Några av dem riktigt kända. Roxy är världsberömt och Amsterdams mest exklusiva nattklubb. Bimhuis räknas av många som den bästa jazzklubben i stan.

Sevärdheter
Amsterdam är en härlig stad att njuta i och av. Det finns mycket att se och allra bäst tar man sig runt till fots eller på cykel. Ta en kaffe på en uteservering, beundra de smala husen och pausa på en bro och se ut över kanalen och alla husbåtar. Några spännande och roliga saker att göra och se i Amsterdam är: Anne Franks hus – där Anne Frank och hennes familj gömde sig undan nazisterna. Se också den intressanta utställningen om kriget. Rijksmuseum – som öppnade 1885 och har målningar av de stora holländska konstnärerna. Van Goghmuseet– med över 700 verk av den kände konstnären. Vondelpark– där det under sommaren ges konserter och föreställningar. Coster Diamonds– en av Amsterdams äldsta diamantfabriker som visar hur man slipar och kvalitetsbestämmer ädelstenar. Heinekenmuseet – besök bryggeriet och avsluta med ölprovning.

Shopping
Längs PC Hoofstraat ligger butikerna tätt, här kan du shoppa det mesta, som kläder, skor och smycken. På Kalverstraat är prisnivån lite lägre. Amsterdam är känt för sina tulpaner och det finns blomsterbutiker överallt. Vill du köpa hem frön och lökar kan du fynda på blomstermarknaden. Holland är också ett stort ost- och chokladland, och det är lätt att frestas av det stora utbudet handgjord choklad och härliga ostar.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev