thumbnail

Riga Lettlands vackra huvudstad

Med stort kulturutbud och fantastisk arkitektur förstår man varför Riga kallas ofta inspirationens stad.
Riga grundades redan 1201 och är Lettlands hjärta och kulturella centrum. Här finns gott om muséer, konstgallerier, konsertsalar, teatrar och nattklubbar. Arkitekturen är mångsidig – uråldriga trähus, medeltidskyrkor, slott och praktfulla jugendbyggnader. Rigas centrum finns numera med på UNESCO:s lista över skyddade kulturminnen.
En underbar utsikt över stan väntar om man tar sig upp till observatorieplattformen på Sankt Peterskyrkan från tidigt 1200-tal.

Om du vill koppla av lite från stadslivet kan du vilja dig i någon av stadens många parker eller varför inte ta en busstur och se lite av Lettlands vackra natur och artrikedom. Ett annat bra utflyktsmål är Jurmala – den välkända kurorten med sina vita sandstränder, ligger bara 25 km från Riga.

Redan på medeltiden myntades uttrycket att ”den som kontrollerade Riga, även kontrollerade hela Baltikum”, en inställning som hos många brev lever kvar än i dag. Riga har utvecklats till ett viktigt ekonomiskt, politiskt och kulturellt centrum. Art Nouveau-arkitekturen, de internationella kända festivalerna, gatumusikanterna och det generösa utbudet av caféer och restauranger – lämnar ingen oberörd.
Rigas charm återvänder man gärna till – många gånger!

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev