thumbnail

SPANIENS UNESCO STÄDER

Spanien är ett av de länder i världen med flest världsarv erkända av UNESCO. Landet har hela femton världsarvsstäder och att utforska dem är en oförglömlig upplevelse.

Spaniens världsarvsstäder rymmer en uppsättning monument och byggnader som gör dem till exceptionella vittnesmål om historiens gång.

Tack vare ansträngningen för att bevara städernas värdefulla arkitektoniska arv kan vi idag gå längs dess gator med känslan av att vi reser tillbaka i tiden.

I dessa städer kan vi besöka monument och museer och njuta av kulturella evenemang och aktiviteter.

Där finns även en utsökt gastronomisk tradition, fantastiska Paradores-hotell där vi kan bo och vackra naturliga miljöer att vistas i för att komplettera vårt besök.

I Toledo hittar vi influenser från muslimska, judiska och kristna kulturer. I Córdoba kan du besöka vackra exempel på muslimsk arkitektur såsom den berömda moské-katedralen och ruinerna av den vackra palatsstaden Medina Azahara.Det romerska arvet väntar på dig i Mérida och Tarragona där du kan gå omkring bland arkeologiska lämningar av amfiteatrar, cirkusar och teatrar. Segovia kan stoltsera med en av de bäst bevarade romerska akvedukterna i Europa samt dess unika Alcázar och katedral.Ávila med sin imponerande stadsmur och Cáceres med sina kullerstensgator och  fästningshus för dig tillbaka till medeltiden. I den befästa staden Cuenca, inbäddad i de naturliga omgivningarna, kommer du att se de häpnadsväckande hängande husenÚbeda och Baeza är unika platser på grund av den stora koncentrationen av renässanspalats och kyrkor. Santiago de Compostela som är en mycket välkänd pilgrimsfärdsplats har en gammal stad fylld av byggnader med romansk, gotisk och barock arkitekturAlcalá de Henares, Cervantes födelseplats, är hem åt en av de äldsta teatrarna i Europa. I Salamanca har universitetet som är ett av de äldsta i världen varit en av de saker som påverkat stadens historia mest.

Pris:

Begär Offert

    Newsletter

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev